Tanja Tiainen

Jotain vanhaa, jotain uutta, jotain punaista

Olen 38-vuotias Syömishäiriöliitto-SYLI ry:n aluepäällikkö Oulusta. Minulla on kaksi alakouluikäistä lasta. Työni toiminta-alue on Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu, mukaan lukien koko Pohjois-Suomi, joten tiedän hyvin kuinka paljon alueellisia erityispiirteitä Oulun vaalipiirinkin alueella on. Toimin työssäni myös Oulun seudun mielenterveys- ja päihdeneuvoston puheenjohtajana. Valmistuin Tampereen yliopistosta filosofian maisteriksi vuonna 2002 pääaineena venäjän kieli ja laajana sivuaineena kansainvälinen politiikka, aikeena alkaa isona diplomaatiksi. Suunnitelmat muuttuivat, mutta tutkinnostani ammennan nyt politiikassa.

Kaupungin luottamustehtävissä olen varavaltuutettu ja tarkastuslautakunnan jäsen. Lisäksi olen Oulun sos.dem.piirin piirihallituksen, naispiirihallituksen ja Oulun sos.dem. työväenyhdistyksen johtokunnan jäsen. Muita luottamustehtäviä on mm. Oulun seudun kilpirauhasyhdistyksen puheenjohtajuus ja Lintulammen asukasyhdistyksen varapuheenjohtajuus.

Minulle tärkeitä aiheita ovat mm. työelämän laadun parantaminen, pienyrittäjien tukeminen ja työelämän tasa-arvon lisääminen, mielenterveys- ja päihdesairauksia ennaltaehkäisevä työ.