Piirin puheenjohtajan terveiset

Vuodenvaihteessa SDP:n Oulun piirin puheenjohtajajana aloittanut Jari Männikkö kuvailee itseään isäksi ja aviomieheksi Oulaisista, joka toimii leipätyönsä ohella erilaisissa luottamustehtävissä. Tällä hetkellä Männikkö toimii muun muassa kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana Oulaisissa, kaupunginvaltuutettuna sekä elinkeino- ja työllisyysjaoston puheenjohtajana. Yli kymmenen vuotta piirihallituksen pöydän ympärillä työskennelleelle miehelle piirin toiminta ja monet toimijat ovat jo tuttuja.

Nyt alkaneella puheenjohtajakaudella Männikölle on tärkeää edistää varsinkin pienten puolueosastojen toimintaa ja mahdollistaa helppo toimintaan mukaan pääseminen: ”Aion kiertää kaudellani kaikki puolueosastot henkilökohtaisesti ja työ onkin jo lähtenyt käyntiin siltä osin.” Aikaa vievät tietysti myös tulevat euro-, kunta- ja aluevaalit, joihin Männikkö haluaa ottaa piirin puheenjohtajana aktiivisen roolin yhdessä piirihallituksen kanssa.

Suomen uusi hallitus on aloittanut uudistustensa tekemisen vauhdilla. Männikkö toteaa hallituksen runnovan läpi työelämän ja työntekijän oikeuksien heikennyksiä. ”Näen, että hallituspuolueet ovat kääntäneet selkänsä ja vaalilupaukset on heitetty romukoppaan. Leikkaukset ja heikennykset osuvat suurelta osin heikompiosaisiin ja tavallisiin työssä käyviin ihmisiin, SDP:lle tällainen linja ei käy”, jyrähtää Männikkö hallituksen politiikasta.

Vaihtoehdoksi Männikkö nostaa työvoimasta huolehtimisen: ”Paras keino mielestäni edistää talouskasvua on panostaa tuottavuuteen, pitää työvoimasta ja koulutuksesta huoli niin, että meillä on osaavaa ja motivoitunutta työvoimaa jatkossakin ja pysymme kilpailukykyisinä.” Männikön mukaan sopeutuksia tehdessä olisi huolehdittava talouskasvusta ja ennen kaikkea inhimillisyydestä.

Männikkö toivottaa kaikki Oulun piirin demarit ja demarihenkiset mukaan toimintaan! Liikkeemme vaikutus syntyy sen piirissä toimivista ihmisistä. Demarit pitävät yhdessä kaikki mukana ja tekevät oikeudenmukaista politiikkaa. ”Sanotaan, että yhteiskunnan tason tai hyvyyden määrittää se, kuinka kohtelemme kaikista heikoimmassa asemassa olevia. Se on mielestäni hyvä lähtökohta meidän piirimme työskentelylle”, Männikkö linjaa.