Kolme nostoa eduskuntavaaliteemoista

Oulun piirin sosialidemokraattien tavoitteena eduskuntavaaleissa 2023 on kolme kansanedustajan paikkaa. Ohessa kolme nostoa eduskuntavaaliteemoistamme:

1. Palkalla tultava toimeen

Ihmisten toimeentulo ja reilu työelämä ovat meille keskeisiä asioita. On huolehdittava siitä, että alueellemme luodaan sellaisia työpaikkoja, joiden palkalla tulee toimeen. Sanomme siis ”ei” halpatyömarkkinoille. Työntekijöiden, yritysten ja päättäjien vuoropuhelua tarvitaan alueen kehittämiseksi.

2. Koulutusta koko alueelle

Jokainen nuori ansaitsee koulutuksen, sillä pelkkä peruskoulupohja ei kanna nykypäivänä. Monipuolisella koulutustarjonnalla huolehditaan samalla osaajien riittävyydestä. Osaavia työntekijöitä tarvitaan niin yrityksissä kuin julkisella sektorillakin. TKI-toimintaa on vahvistettava alueellamme.   

3. Ympäristöä unohtamatta

On ajateltava myös tulevia sukupolvia. Onneksi ilmasto- ja ympäristömyönteinen näkökulma tuo hyötyjä nykypäiväänkin. Esimerkiksi joukkoliikenteen kehittäminen helpottaa liikkumista ja vihreä siirtymä luo työpaikkoja. Meillä on rohkeutta katsoa tulevaisuuteen ja tehdä päätöksiä ilmastomme hyväksi.   

Kommentit

  1. Tämä se vaan pyörii mielessä.
    Yrityksiin ja työpaikkaan kiinni oppisopimuskoulutuksilla. Eli jokaiseen suomalaiseen työehtosopimukseen on laadittava kullekkin alalle soveltuva oppisopimuskoulutuspykälä.

Kommentointi on suljettu.