Inka Hokkanen

Aluevaltuutettu Inka Hokkasen vaalikuva.

Inka Hokkanen

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuutettu

SDP:n Oulun piirin nettisivuilla on käynnissä Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueiden varsinaisten aluevaltuutettujen esittelyt. Jokaiselle valtuutetulle on lähetetty kolme kysymystä valtuustotoiminnasta. Lue valtuutettujen vastaukset nettisivuiltamme!

Miten valtuustokausi on mennyt tähän asti?

Muutoksen läpiviemisessä on ollut paljon työtä ja käytännön haasteita. Sirpalemaakunta haastaa pitkien etäisyyksien ja resurssien puutteen vuoksi meitä päättäjiä näkemään peruspalvelujen, joita saa mahdollisimman nopeasti ja oikea-aikaisesti, merkityksen.

Mitä asioita ajat aluevaltuustossa?

Lasten, nuorten ja perheiden asioita. On tärkeää, että nuorten maakunnassa lapset ja nuoret voivat hyvin, tuolloin myös perheet ja työntekijät voivat hyvin. Pitkät etäisyydet tulee ottaa huomioon palvelujen rakenteessa, kaikkea ei voida keskittää pelkästään isoihin kaupunkikeskuksiin.

Millaisia terveisiä haluat lähettää paikallisille demareille?

Olkaa aktiivisesti yhteydessä lueella vaikuttaviin aluevaltuutettuihin. Kansalaisaktiivisuuden lisääminen on paikallistasolla merkittävää, tiedonkulku päättäjille on tärkeää. Palvelut ovat ihmisiä varten ja ihminen tulee olla aina keskiössä.