Oulun sd-piiri: metsähallituksen yhtiöittäminen ei ole etu

Uutiset
Tytti Tuppurainen

Oulun sd-piiri on pettynyt hallituksen päätökseen metsähallituslaista. Mikä on kansalaisvaikuttamisen merkitys, kun 130 000 ihmistä adressillaan ei vaikuttanut hallituksen päätökseen.

Tulostavoitteiden vuoksi jokamiehenoikeudet tulevat kärsimään. Saako esim. metsäautoteillä enää liikkua vapaasti. Eduskunta ei pysty enää vaikuttamaan yhtiön toimintaan ja päätöksiin. EU-lainsäädännön puolesta yhtiöittämistä ei olisi tarvittu. Eduskuntakaan ei ollut asiasta yksimielinen.

Metsien arvolla on iso rahallinen merkitys valtiolle, sillä metsät tulouttavat 130 miljoonaa vuodessa valtiolle.

Myös Oulun piirin SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppurainen on ottanut asiaan kantaa tiedotteessaan. Tuppurainen on myös maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen.

”Ihmisiä huolettaa retkeily- luonto- ja virkistysnäkökulmien jääminen liiketoiminnan jalkoihin. SDP on johdonmukaisesti jo viime vaalikaudella korostanut jokamiehen oikeuksien ja yleiskalastusoikeuksien toteutumista. Siksi emme lämpene ajatukselle lakiesitykseen sisältyvästä uudesta kolmannesta taseesta metsähallitukseen.”

Tuppurainen jatkoi: ”Pidämme parempana sitä, että retkeilyalueet ja muut liiketoiminnan ulkopuoliset alueet kuuluisivat julkisten hallintotehtävien yksikköön eli luonnonsuojelutaseen alle. Näin varmistetaan se, etteivät retkeilyalueiden käytöstä tulla rahastamaan.”