Terveisiä kunnista

Kuntavaalien varsinaiseen vaalipäivään on enää hetki. SDP:n Oulun piirin jäsenet kampanjoivat aktiivisesti eri kunnissa. Kysyimme eri alueilta, millaista vaalityötä heidän kunnassaan tehdään ja millaiset tunnelmat heillä tällä hetkellä on:

1. Millaista vaalityötä olette kunnassanne tehneet?

2. Millainen tunnelma ehdokasjoukkonne keskuudessa on? 

3. Millaisia terveisiä haluat lähettää muille Oulun piirin demareille ja äänestäjille?

SOTKAMO: Markku Kemppainen (Sotkamon SDP:n vaalipäällikkö)

1.Vaalityö on jäänyt vielä pelkäksi niin sanotuksi taustatyöksi koronan takia. Ehdokashankintakin osoittautui vaikeaksi. Nyt näyttää paremmalta ja päästään tekemään konkreettista vaalityötä tapaamalla kuntalaisia muun muassa torilla.

2. Tapaamisvaikeuksien takia yhteiset toimet jääneet vähäisiksi ja puhelinkontaktien varaan.

3. Hoidetaan homma loppuun voittoisasti ja toivotaan kaikille hyvää menestystä vaaleissa. Äänestäjien toivon ottavan selvää kunkin ehdokkaan todellisista tavoitteista ja yhteistyöhalukkuudesta.

OULU: Joni Meriläinen, järjestökoordinaattori

1.Olemme tehneet Oulussa useita Facebook-livejä eri aiheista, joissa on ollut aina kaksi ehdokasta keskustelemassa. Somemainontaa vaaliohjelmasta tehty sekä ehdokasesittelyt somessa. Aloitimme jo joulukuussa ehdokkaiden esittelyn ehdokasvideoiden merkeissä. Vaalivideo sekä vaalilehti on tehty. Ulkomainontaa on monenlaista ympäri kaupunkia. Toteutimme myös paikallisen radiokampanjan. Ehdokkaille on järjestetty useita ehdokaskoulutuksia kaupungin eri hallinonaloista. Olemme myös jalkautuneet nyt loppusuoralla kuntalaisten pariin ja tehneet ihan perinteistä kampanjointia. Rotuaarilla vaaliteltalla on ollut upea tunnelma. Ehdokkaat ovat aktiivisesti tehneet omia kampanjoita.

2.Ehdokasjoukossa on todella hyvä ja positiivinen fiilis. Varsinkin nyt, kun olemme päässeet kampanjoimaan ihmisten pariin niin into on vaan noussut koko ajan ja kaikesta huomaa, että kampanjoinnin loppukiri on menossa. Vaikka emme ole paljoa päässeet isommalla porukalla tutustumaan niin ryhmähenki on aivan upea!

3.Kaikille ehdokkaille, tukiryhmäläisille ja talkoolaisille valtavasti tsemppiä vaalien loppurutistukseen.Meillä Sosialidemokraateilla löytyy jokaisesta kunnasta osaavia, asioihin perehtyviä ja rohkeita ehdokkaita.Etsi oman kuntasi Demareiden listalta oma ehdokkaasi ja käy äänestämässä.Sunnuntaina 13.6. pääsemme juhlimaan vaalivoittoa!

RAAHE: Pirkko Valtanen (Raahen Demareiden puheenjohtaja)

1.Mainostamme paikallislehdissä, yhteensä viisi ryhmämainosta. Olemme julkaisseet vaalilehtisen, joka on jaettu joka talouteen. Olemme olleet yhden lauantain vaaliteltalla ja tulemme olemaan myös seuraavat kaksi lauantaita. Olemme kerran myös Vihannissa. Ehdokkaat ovat kirjoitelleet lehtiin ja jakaneet omia mainoksiaan. Somemainontaa olemme myös tehneet. Jotkut ehdokkaat ovat ottaneet omia lehtimainoksia. Tarjoamme teltalla makkaraa, lättyjä, kahvia, mehua ja niin edelleen  ja tietysti sosialidemokratian ilosanomaa.

2.Tunnelma on hyvä. Meillä on kolmannes uusia ehdokkaita ja he ovat olleet innolla mukana. Olemme kokoontuneet kaksi kertaa livenä ja usein Teamsin välityksellä. Me konkarit olemme uusien ehdokkaiden tukena  ja autamme muun muassa mainosten ja korttien suunnittelussa. Kerromme ajankohtaisista asioista ja pidimme uusille kokouksen, jossa käsiteltiin seuraavana päivänä olleen valtuuston asiat.

3.Yhdessä mennään eteenpäin ja jätetään turhan tiedon levittäjät omaan arvoonsa. Äänestäjät ovat fiksuja ja osaavat päättää kenelle ainokaisen äänensä antavat. Populistisella maailmankatsomuksella ei kuntien asioita hoideta. Me kannamme vastuun kuntalaisista. Yhdessä olemme vahvoja.

HAAPAJÄRVI: Aila Kukkola

1.Tapaamisia toreilla ja muissa vaalitilaisuuksissa kasvokkain ei ollut mahdollista näissä vaaleissa toteuttaa, tuli some-vaalit. Vaalityömme aloitimme viime vuoden puolella ehdokashankinnoilla. Uudet ehdokkaat osallistuivat ehdokashankintoihin heti alusta alkaen. Kun ehdokkaita saimme lisää, niin yhteydenpito ja suunnittelu ehdokkaiden kanssa on tapahtunut pääosin verkossa ja etäkokouksina Teams- yhteydellä. Äänestäjiin tapahtuva lähestyminen toteutettiin omalla vaalilehdellä. Jakelu tehtiin taajamassa ja taajaman ulkopuolella oleviin talouksiin, ennen ennakkoäänestyksen alkamista 3000 kappaletta. Yhteisiä mainoksia jaettu eri kanavissa, missä se on ollut mahdollista. Vaalityötä jokainen tekee somessa tai eri kanavilla tai mainoksia jakaen. Vaalityötä tehty myös vastaamalla vaalikoneeseen, kukin valintansa mukaan. Vaaliyhteistyötä on tehty Reisjärven ja Kärsämäen demareiden kanssa. Pidämme yhden vaalitapahtuman torilla 12.6 ja noudatamme  koronasta annettuja ohjeita, suosituksia ja rajoituksia. Kannamme vastuun tässäkin asiassa ja seuraamme tilannetta.

2. Tunnelmamme on ollut hyvä ja kannustava koko kampanjoinnin ajan. Tasapuolinen kohtelu ja apu saatu kampanjoinnin edetessä. Tuemme toisiamme ja jaamme tietoa kukin siltä osa-alueelta minkä hallitsee. Olemme olleet somessa aktiivisia ja tykkäämme toistemme päivityksistä jakaen niitä eteenpäin.

3. Me demarithan tavoittelemme hyvinvointia kaikille. Teemme työtä kuntalaisten hyväksi. Luodaan yhdessä uskoa tulevaisuuteen ja oikeudenmukaiseen yhteiskuntaan. Pidetään huolta kunnastamme, kunta pitää huolta meistä. Oulun piirin demareille toivotan kaikille onnea vaaleihin. Äänestäjille terveiset: käykää äänestämässä sillä valtaa käytätte kunnissa te.

KUHMO: Ensio Pikkarainen

1.Kuhmolainen- lehteen on laitettu yhteismainos. Lisäksi on jaettu 800 kappaletta esitteitä. Olemme myös olleet esillä  facebookissa ja instagrammissa.

2. Tietojeni mukaan ehdokkaat puhaltavat yhteen hiileen. Kuulin myös torilla, että ovat kiitelleet ehdokasasettelua.

3. Eipä muuta kuin että otettava mitä ylhäältä annetaan.

.

UTAJÄRVI : Heino Tapio

1. Me Utajärvellä mainostamme paikallislehti Tervareitissä ja yleisillä puolueen mainoksilla.

2. Ehdokkaiden yhteishenki on hyvä ja odottava.

3. Olkaa avoimia ja rehellisiä, kun tapaatte kuntalaisia.

PUDASJÄRVI: Päivi Pohjanvesi

1.Olemme jakaneet esitteitä ja orvokkeja ihmisille. Olemme olleet esillä lehdissä.

2.Vaalitunnelma on ollut hyvä.

3. Tsemppiä kaikille Oulun piirin väelle loppurutistukseen.

TAIVALKOSKI: Heli Hietala

1.Vaalilehti on mennyt joka talouteen. Olemme jakaneet käsidesejä ja olleet yhden kerran torilla kahvia tarjoamassa.

2. Positiivinen tunnelma ja uskoa vaalivoittoon on!

3.Tsemppiä eikä välitetä mustamaalaajista!